Vergaderlocatie provincie Zuid Holland

De oude tafel was weinig inspirerend.

De Queen Mary vanuit het perspectief waar de vorm van de tafel van is afgeleid.

Er is zelfs een railing om je aan vast te grijpen als de golven van de emotie te hoog oplopen.

Het kompas met spreekwoorden uit de scheepvaart die bij vergaderingen goed te gebruiken zijn.

Alles stroomt en niets blijft, de lijfspreuk van gedeputeerde Van Heijningen, in de messing strip.

Het blad rust op 'spanten'.

Vergaderlocatie provincie Zuid Holland

De opdracht

Vergaderen doen we soms meer dan ons lief is. De sfeer en omgeving waarin dat gebeurt, beïnvloeden het gevoel dat mensen over een bespreking hebben. De provincie Zuid-Holland wilde daarom een prettige vergaderlocatie laten maken. Een omgeving met aandacht en oog voor detail zou een positieve bijdrage moeten leveren aan de communicatie.

De Thema’s

In gesprek met gedeputeerde Van Heijningen kwamen drie begrippen naar voren: water, geschiedenis en scheepvaart. Deze thema’s werden de conceptuele uitgangspunten voor de vormgeving. Water staat voor gevoel, en met gevoel wil de provincie graag communiceren. Zonder besef van onze geschiedenis, van wat ons samen bindt, komen we aan de vergadertafel niet ver. Scheepvaart tot slot heeft altijd een prominente rol gespeeld in Zuid- Holland. Azuurblauwe wanden, prenten van water en  schepen en een tafel met maritieme symbolen zijn het resultaat geworden.

De Tafel

‘Panta rei kai ouden menei’, zegt de messingstrip in de tafel: alles stroomt en niets blijft. Alles is betrekkelijk en het vastklampen aan oude zekerheden kan verlammend werken. Het kompas in de tafel helpt bij het bepalen van de (nieuwe) koers, het roer om te gooien dan wel schoon schip te maken. De kolderstok op de kop van de tafel- op een schip verbonden met het roer- verwijst naar de aloude praatstok. Een symbool dus voor respectvol luisteren en op zijn tijd weten te zwijgen. Reproducties uit de collectie Ernsting herinneren aan de geschiedenis. Door de ‘kaarten op tafel te leggen’, krijgen gespreksdeelnemers wellicht een extra aansporing om open met elkaar te communiceren.

Contact

Van Aostastraat 2
1851 JC Heiloo
Privacy verklaring

06 101 402 42

info@nardy.nl

Nieuwsbrief

Wilt u periodiek op de hoogte worden gehouden van nieuw werk van
Nardy Omgevingsvormgeving? Schrijf u dan hier in voor de nieuwsbrief