Carnisse Driehoek Rotterdam

De door Nardy vervaardigde maquette.

Tijdens de bouw was een artistimpression te zien van het ontwerp.

De lampen zijn zichtbaar vanaf de straat.

Het bevestigen van grote hollandse wijsheden tegels.

Bij binnenkomst van het parkeerdek verwelkomt deze tegel je.

Bij het verlaten van het parkeerdek nog een hollandse wijsheid.

Nog niet af, al wel in gebruik.

Openingspraatje door de wethouder ruimtelijke ordening.

Het resultaat, need to say more?.

Sfeer in de avond.

De 'boom' die alle verdiepingen verbindt is door de verlichting name 's avonds mooi te zien.

De wortels van de boom op de begane grond, entree van het appartementencomplex.

Eerste verdieping,groen is het gras.

Tweede verdieping, het zonnetje schijnt.

Derde verdieping, avondschemering.

Vierde verdieping, de kruin van de boom.

Carnisse Driehoek Rotterdam

Het project

Onder leiding van BoKx Vastgoed BV wordt in 2010 het project Carnisse 3Hoek in Rotterdam Charlois opgeleverd. Het complex omvat 34 appartementen. Op de eerste etage bevindt zich een parkeerdek en een gemeenschappelijk leefdek. Het gebouw sluit aan bij de jaren 50 stijl van de omgeving.

De opdracht

Nardy Stolker wordt gevraagd om het ontwerp voor het centrale leefdek te herzien. Het verzoek is om daarbij een persoonlijke ‘touch’ aan te brengen. Ook moet het ontwerp bijdragen aan een gevoel van thuis zijn. Verder krijgt ze de vrije hand.

Het ontwerp

Nardy’s uitgangspunt is dat het leefdek moet fungeren als de centrale huiskamer van het complex. Een plek om een praatje te maken met de buren, met een boek van de zon te genieten, of met een stel vrienden te eten.

Nardy ontwerpt een houten element waarin een eethoek, een zithoek en een loungeplek worden verenigd. De enorme RVS schemerlampen en de bomen in grote potten versterken het huiskamer gevoel. De jaren 50 komen terug in de vormgeving.

Ook het parkeerdek wordt in het ontwerp betrokken. Een haag olijfstruiken onttrekt de ingang aan het zicht. Grote Delfts blauwe tegels in de parkeergarage verwelkomen de bewoners.

Een markante boom in de omgeving moet plaats maken voor het nieuwe complex. Nardy besluit deze ‘landmark’ terug te laten komen in het trappenhuis. De blaadjes bevatten foto’s van de bewoners, en geven het geheel de gevraagde persoonlijke ‘touch’.

Contact

Van Aostastraat 2
1851 JC Heiloo

06 101 402 42

info@nardy.nl

Nieuwsbrief

Wilt u periodiek op de hoogte worden gehouden van nieuw werk van
Nardy Omgevingsvormgeving? Schrijf u dan hier in voor de nieuwsbrief